Home Įdomybės Svogūnai puikiai sumažina cukraus kiekį kraujyje! Radau gerą receptą – jau keletą metų cukrus yra normalus, o mano sveikata – puiki

Svogūnai puikiai sumažina cukraus kiekį kraujyje! Radau gerą receptą – jau keletą metų cukrus yra normalus, o mano sveikata – puiki

by adminas
235 peržiūra
Jeigu jums patiko ši naujiena spustelk „Patinka“ arba „Dalintis“ ↓

Šiemet man sueis 75 metai. Žinoma, yra visokių opos rūšių – slėgis, padidėjęs cukraus kiekis kraujyje – 7,9.

Ji laikėsi dietos, taip pat pradėjo naudoti gerą receptą, kaip sumažinti cukrų iki normalaus. Ir aš tai padariau!

Apsidžiaugiau ir nusprendžiau tuo pasidalinti su skaitytojais.

Aš nusipirkau 3 kg didelių svogūnų. Aš jį išdėstiau į 10 maždaug vienodų dalių. Ryte 1 dalis buvo nuvalyta ir supjaustoma mažesniais gabalėliais, supilama į nedidelį emaliuotą puodą ir užpilama stikline (250 ml) verdančio vandens. Virinama 8-10 minučių.

Tada ji nuėmė jį nuo ugnies ir išspaudė. Svogūnas buvo išmestas, o skystis buvo padalintas į 3 dalis ir gertas 3 kartus per dieną 30 minučių prieš valgį. Taigi 10 dienų be pertraukos.

Po 6 mėnesių ji pakartojo.

Svogūnai – nuo septynių negalavimų

Svogūnuose gausu lengvai virškinamų angliavandenių, tarp kurių yra gliukozės, fruktozės, sacharozės ir kitų, B grupės vitaminų, PP, E, karotino.

Svogūnuose yra mineralų: geležies, natrio, kalio, kobalto, fosforo, kalcio, vario, cinko, mangano, taip pat organinių rūgščių: obuolių, citrinų, eterinių aliejų, lakiųjų aliejų.

Skirtingai nuo svogūnų, svogūnų plunksnos yra turtingesnės vitaminais ir mineralais.

Svogūnų maistinė nauda yra gerai žinoma. Svogūnai – veiksmingas antisklerotinis agentas, mažinantis cukraus kiekį kraujyje, turintis choleretinį poveikį, stimuliuoja skrandžio sekrecinį aktyvumą, spermos formavimąsi, didina lytinę potenciją.

Svogūnai padeda nuo prostatos hipertrofijos.

Svogūnai žymiai pagerina maisto skonį, praturtindami jį vitaminais ir mineralais, gerina apetitą, stimuliuoja širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, turi silpną vidurius laisvinantį poveikį, padidina virškinimo sulčių išsiskyrimą.

Kadangi svogūnų, kaip jau minėta, sudėtyje yra eterinių aliejų, turinčių ryškų dirginantį poveikį gleivinėms, jis yra draudžiamas maitinant gastritu, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige, taip pat kitomis virškinimo trakto ligomis. inkstai, kepenys.

Svogūnų fitoncidai sunaikina visas žinomas bakterijas – žmogaus užkrečiamųjų ligų patogenus.

Svogūnai plačiai naudojami gydant pūlingas žaizdas, odos nudegimus, mastitą, osteomielitą, stomatitą, trofines opas, viršutinių kvėpavimo takų ir plaučių ligas.

Svogūnai yra naudingi sergant gripu, nes apsaugo nuo bakterinių komplikacijų.

Prie visų išvardytų svogūnų gydomųjų savybių reikėtų pridurti, kad svogūnai padidina organizmo imunitetą, padeda nuo gerklės skausmo ir slogos, ir atitolina tokių negalavimų, kaip aterosklerozė ir hipertenzija, vystymąsi.

Taikymas

Liaudies medicinoje neapdoroti, virti, kepti, džiovinti svogūnai, švieži lapai, viršutiniai lukštai ir sėklos sulčių, minkštimo, nuovirų ir užpilų pavidalu yra plačiai naudojami terapiniams tikslams.

Šviežius svogūnus rekomenduojama vartoti per burną, pradedant nuo 10 g, ir palaipsniui didinant jų skaičių iki vidurinės galvos, sergant tonzilitu, viršutinių kvėpavimo takų kataru, lėtiniu bronchitu, bronchine astma, tuberkulioze, mažu skrandžio sulčių rūgštingumu, vidurių užkietėjimu, prostatitu ir helmintine invazija.

Svogūnai taip pat naudingi sergant ateroskleroze ir hipertenzija, nes mažina cholesterolio kiekį kraujyje.

Sergant ūmiomis ligomis, svogūnai vartojami 2 kartus per dieną, lėtinėmis ligomis – 1 kartą per dieną 15–20 minučių prieš valgį.

Tokiu atveju jis gerina apetitą, skatina virškinimo sulčių atskyrimą, skatina maisto virškinimą, turi silpną vidurius laisvinantį poveikį, šiek tiek sumažina cukraus kiekį kraujyje. Pastaroji savybė gali būti naudojama diabetui gydyti.

Sergant ligomis, kai gydymui nerekomenduojama naudoti žalių svogūnų, ne mažiau efektyviai galima naudoti virtus, keptus ir džiovintus svogūnus, nes biologiškai aktyvių medžiagų koncentracija juose yra labai didelė, o eterinių aliejų, kurie dirgina organus ir audinius, kiekis yra minimalus.

Kepti ir džiovinti svogūnai yra ypač naudingi sergant koronarine širdies liga, širdies ritmo sutrikimais, hipertenzija, tuberkulioze, pankreatitu, gastritu, turinčiu mažai skrandžio sulčių rūgštingumo, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige, kepenų ir inkstų ligomis, anemija (anemija), kolitu, radiacijos sužalojimais. gurkšnis, impotencija, hipospermija (nepakankamas spermatozoidų gamyba vyrams), mieguistumas, senatvinis vidurių užkietėjimas, niežtintis dermatitas, nesubrendę viriniai, erysipelas ir kiti odos pažeidimai.

Šiuo tikslu troškinti, kepti ar džiovinti svogūnai geriami 50–100 g 1–2 kartus per dieną 15 minučių prieš valgį. Gydymo kursas yra 2-3 savaitės. Po 10 dienų kursas pakartojamas.

Odos ligoms, atsižvelgiant į proceso sunkumą ir sunkumą, padažai su virtais ar keptais svogūnais daromi 1–4 kartus per dieną.

Taigi, sergant furunkulioze, turėtumėte iškepti lemputę, perpjauti ją per pusę, pritvirtinti vieną karštą pusę prie nesubrendusio virimo ir pritvirtinti tvarsčiu. Keiskite kas 4–5 valandas.

Jeigu jums patiko ši naujiena spustelk „Patinka“ arba „Dalintis“ ↓

Susiję straipsniai

PARAŠYKITE KOMENTARĄ

REKLAMA