Home Receptai Puikus naminis kondensuotas pienas vos per 10 minučių!

Puikus naminis kondensuotas pienas vos per 10 minučių!

by adminas
822 peržiūra
Jeigu jums patiko ši naujiena spustelk „Patinka“ arba „Dalintis“ ↓

Nuo šiol parduotuvėje nebeperku kondensuoto pieno!

Pats žodis „kondensuotas pienas“ jau skamba mielai! Daugeliui kondensuotas pienas primena vieną vaikystę, kai dar nebuvo tokio milžiniško konditerijos gaminių pasirinkimo, o saldus kondensuotas pienas buvo tikras gydymas … Be to, jame nėra mielių, miltų, maisto priedų, tačiau piene yra daug kalcio.

Jei nepasitikite parduotuvėje sutirštintu pienu, kuris dažnai gaminamas naudojant augalinius riebalus, šis receptas kaip tik jums! Virintas kondensuotas pienas yra puikus gaminant naminius pyragus, pyragus, desertus. Taigi drąsiai pradėkite gaminti maistą – tai užtruks ne ilgiau kaip 10 minučių!

Virimo ingredientai:

  • Pienas – 1 puodelis;
  • Cukrus – 1 puodelis;
  • Pieno milteliai – 1 puodelis;
  • Sviestas – 50 g;
  • Vanduo – 1 šaukštas;

Virimo veiksmai:

  1. Į keptuvę supilkite cukrų ir įpilkite vandens. Laikykite ant ugnies, maišydami, kol cukrus visiškai ištirps, virsdamas karamele.
  2. Įmaišykite sviestą į karamelę ir toliau laikykite keptuvę ant ugnies, kad sviestas ištirptų.
  3. Tuo tarpu pieną pašildykite ir įpilkite į karamelę, nuolat maišydami. Nesijaudinkite, jei šiame etape susidaro gabalėliai. Karamelė po kelių minučių ištirps piene.
  4. Kai masė taps lygi, suberkite pieno miltelius ir viską išmaišykite, keptuvę laikydami ant ugnies dar 3 minutes. Atvėsinkite kondensuotą pieną.
  5. Jei vis dar yra gabalėlių, galite jį nukošti per sietą. Laikykite kondensuotą pieną indelyje šaldytuve.
Jeigu jums patiko ši naujiena spustelk „Patinka“ arba „Dalintis“ ↓

Susiję straipsniai

PARAŠYKITE KOMENTARĄ

REKLAMA