Ir tai dažnai nutinka jūsų atveju – kepkite mėsą, bet ji pasirodo gana sausa ir kieta?
Nereikia jo mesti į sudėtingus marinatus – tiesiog susukite mėsos gabalėlį į kepimo soda ir palikite šaldytuve 3–5 valandoms, rašo „Bucataria Noastra“ .
Prieš virdami, gerai nuplaukite. Mėsa taps labai minkšta ir tiesiog ištirps jūsų burnoje!
Kaip dar galite naudoti įprastą kepimo soda?
- Tai yra kepimo miltelių pakaitalas. Užgesinkite actu.
- Vaisius ir daržoves nuplaukite soda – taigi jie bus visiškai išvalyti nuo galimų infekcijų.
- Arbatinis šaukštelis sodos, įpilto į verdantį vandenį su vištiena, pagreitins virimo procesą.
- Norėdami suminkštinti pupeles ar pupeles, keptuvėje pabarstykite šaukštelį sodos.
- Žuvies kvapas ant jūsų rankų išnyks, jei rankas įtrinsite soda.
- Omletas bus purvesnis, jei kas tris kiaušinius pridėsite pusę šaukštelio sodos.
- Mažina patiekalų su pomidorais rūgštingumą. Įberkite į juos šiek tiek sodos.
Soda yra viena geriausių valymo priemonių.
- Į tualetą supilkite stiklinę sodos, palikite valandai, tada nuplaukite ir praplaukite vandeniu.
- Naudokite jį kriauklės, dušo, vonios, plytelių valymui.
- Sumaišykite soda su vandeniu ir purškite ant langų bei veidrodžių, kad juos nuvalytumėte.
- Kepimo soda pašalina riebalus iš plokštelių, keptuvių, keptuvių!
- Nuvalykite kilimus – uždenkite dėmeles soda ir palikite kelias valandas (arba visą naktį) stovėti. Tada tiesiog vakuume.
- Į skalbimo mašiną įpilkite šiek tiek kepimo sodos. Dėl to skalbti skalbiniai bus dar švaresni.
- Vandens ir sodos pasta puikiai valo metalinius paviršius.
- Soda valo batus ir pašalina nemalonius kvapus.
- Soda puikiai sugeria visus nemalonius kvapus.
- Soda puikiai išvalys šaldytuvą, mikrobangų krosnelę, viryklę ir kitus virtuvės prietaisus.
- Kepimo soda gali nuplauti butelius, kuriuos planuojate pakartotinai naudoti.
- Soda lūžta per kanalizaciją. Supilkite jį į kriauklę ir leiskite pastovėti porą valandų. Tada nuplaukite po tekančiu vandeniu.
- Kepimo soda gerai išvalo papuošalus.
Ar žinojai apie tokias magiškas sodos savybes?