Ar jums patinka kondensuotas pienas? Tuomet tikriausiai susidūrėte su šia problema: aukštos kokybės kondensuotas pienas yra brangus, o bankuose esantis „pieno produktas“ turi mažai ką bendro su jūsų mėgstamu patiekalu.
Kaip būti Žinoma, namuose virkite kondensuotą pieną! Tai nėra taip sunku, kaip galima pamanyti.
Štai ko jums reikia:
- 200 g pieno;
- 200 g cukraus;
- 20 g sviesto.
1. Sumaišykite visus maisto produktus aukštoje sienoje esančiame puode. Užvirkite ant silpnos ugnies.
2. Užvirus padidinkite ugnį ir virkite 10 minučių. Po 10 minučių masė bus labai skysta, tačiau nesijaudinkite – ji turėtų būti tokia.
3. Masė palaipsniui tirštės, kol atvės. Supilkite į stiklainį ir atšaldykite.
4. Po kelių valandų jis dar labiau sutirštės. Galite vaišintis!