Home Naujienos Niekada neplaukite vištienos prieš gamindami maistą! Štai priežastis

Niekada neplaukite vištienos prieš gamindami maistą! Štai priežastis

by adminas
109 peržiūra
Jeigu jums patiko ši naujiena spustelk „Patinka“ arba „Dalintis“ ↓

Mes visada buvome mokomi kruopščiai plauti maisto produktus prieš juos valgydami. Ir dauguma iš mūsų įsitikinę, kad darome viską gerai, kai prieš gamindami viską plauname, rašo „Health Digezt“.

Pasirodo, galime smarkiai pakenkti savo sveikatai, nes kai kurių produktų nerekomenduojame plauti!

Niekada neplaukite vištienos! Štai kodėl.

Žalioje vištienoje yra kenksmingų bakterijų, visų pirma Campylobacter ir Salmonella – dviejų pagrindinių apsinuodijimo maistu kaltininkų. Vanduo jų negali sunaikinti, jie nėra visiškai nuplauti.

Pakeisdami vištą po vandens srove arba nuleisdami ją į dubenį, jūs ne nuplaunate bakterijas, o užkrėsite kriauklę, indus, darbinį paviršių ir visas vietas, į kurias gali patekti vanduo.

Įsivaizduokite visas šias mikroskopines bakterijas, esančias ant mėsos gabalo. Kartu su vandens molekulėmis jie eina tiesiai į jūsų burną arba šnerves, įsikuria visur aplink kriauklę ir net ant jūsų drabužių.

Kiekviena bakterija, įsikurianti ant mėsos, kai tik ji pasirodys iš jos pakuotės, termiškai apdorojant mirs.

Deja, to negalima pasakyti apie bakterijas, kurios pasirinko kriauklę, indus, indus ir mėsos pjaustymo lentą. Visa tai turės būti nuplaunama karštu vandeniu ir muilu, tada nusausinta ir nuvalyta popieriniais rankšluosčiais.

Geriausiu atveju, išplovę vištieną, jums ir jūsų šeimai gresia nevirškinimas, blogiausiu atveju – stiprus apsinuodijimas. Didžiausioje rizikos zonoje yra žmonės su susilpnėjusiu imunitetu ir, žinoma, vaikai!

Tyrimų duomenimis, 90% žmonių plauna žalią paukštieną, o daugelyje receptų sakoma: „nuplaukite ir nusausinkite“.

„Tai nenaikina bakterijų ir jų nenaikina. Tačiau yra rizika purkšti bakterijas – tai vadinama aerozolizacija “, – sako Jennifer Quinlan iš Drexelio universiteto.

Drexelio universitetas taip pat pradėjo panašią kampaniją „Neplaukite viščiukų“. Projekto tikslas – atskirti žmones nuo šio blogo įpročio.

Anot Quinlano, plauti žalią vištieną neverta rizikuoti.

„Kai kurie žmonės mano, kad jie nuplauna mikrobus. Kiti tiesiog nori nuplauti gleives arba mano, kad vištiena nešvari. Yra daugybė priežasčių, įskaitant mašinos refleksą:“ Neapdorotas reikia nuplauti „.

Ką daryti? Imk ir virk. Aukšta temperatūra sunaikins bakterijas jų kaupimosi vietose ir neleis plisti kitiems produktams.

Štai taisyklės, kurių reikia laikytis dirbant su mėsa:

  • Palaikykite švarą: kuo dažniau plaukite rankas ir paviršius.
  • Atskirai: neleiskite žaliam paukščiui ir jo sultims liestis su kitais produktais.
  • Kruopščiai virkite: minimali gatavo paukščio vidaus temperatūra turėtų būti 74 ° C (matuoti naudojant virtuvės termometrą).
  • Atvėsinkite: paukštį laiku padėkite į šaldytuvą.

Ar jūs plaunate mėsą prieš gamindami maistą?

Jeigu jums patiko ši naujiena spustelk „Patinka“ arba „Dalintis“ ↓

Susiję straipsniai

PARAŠYKITE KOMENTARĄ

REKLAMA