Home Naujienos Naudingos obuolių savybės kurias jūs vargu ar žinote

Naudingos obuolių savybės kurias jūs vargu ar žinote

by adminas
337 peržiūra
Jeigu jums patiko ši naujiena spustelk „Patinka“ arba „Dalintis“ ↓

Dabar jūs sužinosite viską apie obuolių naudą.

Dažniausias vaisius, kurį galime valgyti ištisus metus, yra obuoliai.

Bet ar visi žinome apie obuolių naudą mūsų sveikatai?Mokslininkai pasidalino nuostabiomis obuolių savybėmis, kai kurios iš jų nėra plačiai skelbiamos:

1. Obuolys gali sverti nuo kelių gramų iki dviejų kilogramų, tai yra, jo dydį visiškai įmanoma palyginti tiek su vyšnia, tiek su melionu.

2. Tik du obuoliai per dieną gali išvalyti jūsų kraujotakos sistemą cholesterolio ląsteles 10–25%.

Todėl visi žmonės, kurie nepaiso tinkamos mitybos ir valgo maistą, kuris padidina cholesterolio kiekį kraujyje, turėtų valgyti obuolius dažniau.

3. Italijos mokslininkai atliko tyrimus, kurių metu tyrė obuolių poveikį organizmo kraujotakos sistemai ir sugebėjo išsiaiškinti, kad reguliarus obuolių vartojimas padeda apsaugoti kraujagysles nuo vėžio ląstelių ir sumažinti jų skaičių, jei jie jau atsirado.

4. Šviežios obuolių sultys ramina nervus, todėl po nervinio šoko naudinga gerti.

Beje, gydytojai tikri, kad natūralios obuolių sultys gali nuraminti kaprizingą kūdikį, kuris verkia nesustodamas ir neleidžia tėvams miegoti.

5. Obuoliai turi ląstelienos ir pektino, jei juos valgysite kiekvieną dieną, nepamatysite virškinamojo trakto ir širdies bei kraujagyslių sistemos problemų.

6. Obuoliai degina riebalus, o tai labai svarbu norintiems sulieknėti ar normaliai kontroliuoti svorį.

Be to, sumažėjęs kūno riebalų kiekis turės teigiamą poveikį kraujagyslių būklei ir sveikatai.

7. Obuoliai numalšina troškulį ir apetitą.

Dietologai sako: „Jei norite valgyti, valgykite obuolį, jei nenorite obuolio, nenorite valgyti“.

Galite atsižvelgti į šį patarimą ir jei laikotės dietos, tačiau staiga jus užklumpa alkis, tada valgykite obuolį, galbūt alkis praeis ar bent jau po obuolio nevalgysite tiek daug nereikalingo.

8. Obuoliai turi būti laikomi virtuvėje, nes jie „užšaldomi“ šaldytuve ir neturi laiko prinokti, o virtuvėje po kelių dienų rūgštus žalias obuolys taps saldesni.

9. Obuolių pagalba galite atsikratyti apnašų ir blogo burnos kvapo, nes obuoliuose yra rūgščių, kurios, reaguodamos su burnoje esančiais mikroorganizmais, jas pašalina ir blokuoja bakterijų dauginimąsi.

10. Obuoliai yra natūralūs antioksidantai, todėl ne veltui jie vadinami atjauninančiais.

Kasdienis obuolių vartojimas teigiamai veikia odos ir plaukų būklę.

Jeigu jums patiko ši naujiena spustelk „Patinka“ arba „Dalintis“ ↓

Susiję straipsniai

PARAŠYKITE KOMENTARĄ

REKLAMA